18 Nisan 2016 Pazartesi

Led Güzergah Tabelası

Led Güzergah Tabela Projesi

Freeled elektronik pazarlama servisinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda İzmir, Kocaeli ve İzmit belediyesinin otobüslerinde kullanılmak üzere tasarlanan led güzergah tabelalarının üretim görevini, freeled elektronik olarak memnuniyetle üstlendik.


Müşterilerimizin istekleri klasik otobüs güzergah tabelalarının tasarımının çokta dışında olmamasına rağmen detaylara olan özenleri nedeni ile oldukça uzun süren bir numune çalışması içerisine girdik, numune onayını aldıktan sonra seri üretimine başladığımız led güzergah tabelasında kullanılan materyalleri bu yazımızda detaylıca anlatmaya çalıştık.

Kasa İçin Kullanılan Materyaller ;

Led güzergah tabelası yol koşullarına göre oldukça sarsıntılı bir ortamda kullanıldığı için dış kasa çerçevesinin alüminyum profilden oluşturulmasına karar verdik, müşterimizin isteğine bağlı olarak üretilen alüminyum profilleri elektro statik siyah boya ile boyayarak siyah bir kasa elde ettik, bu siyah kasanın sarsıntılardaki darbeleri emmesi ve rahatsız edici gürültü oluşturmaması için birleştirme noktalarında plastik köşeler kullandık, ayrıca kasanın arka kapağını yine sarsıntılarda ses üretmeyecek dayanıklı 3 mm siyah plastik malzemeden ürettik.

Led Güç Kaynağı (Led Adaptör)

Led güzergah tabelalarının klasik led tabelalara göre güç beslemesi biraz farklıdır led güzergah tabelası enerji gücünü kullanılan aracın aküsünden alır, 12 V gücündeki elektrik beslemesini 5V güce çevirebilen adaptörler genellikle hacim olarak oldukça büyüktür, freeled elektroniğin ürettiği tabelalar oldukça ince tasarlandığı için güç ünitesinin de bu inceliği bozmadan ve ısınma sorunu olmadan enerji üretmesi gerekiyordu, Çin’de bulunan tedarikçimizin mühendis personeli katkısıyla üretilen ince güç kaynağı sayesinde ısınma sorunu olmadan uzun yıllarca çalışabilecek bir led adaptör ürettik.

Led Panel

Renkler evrenseldir ve genellikle bir renge baktığımızda neyi temsil ettiğini hemen anlarız, Sarı renk geçiciliği temsil ettiği için genellikle ulaştırma işlerinde kullanılır, bu nedenle otobüs güzergah tabelalarında kullandığımız led panel de renk seçimi sarı renk led panel oldu.

Led Kontrol Kartı,

Led panelleri canlandırarak görüntü elde edilmesini sağlayan en önemli parça led kontrol kartıdır, led güzergah tabelası yapımında müşterilerimizin isteklerine göre iki tip led kontrol kartı kullandık

  1. Uzaktan Kumanda Destekli Led Kontrol Kartı,
  2. Klasik Butonla Kontrol Yapabilen Led Kontrol Kartı,
  3. Buton Ve Kumanda Desteksiz Led Kontrol Katı,


Freeled Elektronik Led Ekran ve Led Tabela teknolojilerini müşterilerinin isteklerine göre şekillendirerek isteğe uygun gelişkin çözümler sunabilmektedir. Belediyelere üretmiş olduğumuz led tabela üretimleri fabrikamızda hala devam etmektedir. Müşterilerimizin sunmuş olduğumuz hizmetten memnun kalmaları bizim için oldukça sevindirinci.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder